PEP® focus op het individu

Productiviteit versus Stress

PEP® adresseert een kernbehoefte in een organisatie: hogere individuele productiviteit in combinatie met minder stress.  Als dit probleem genegeerd wordt kan dit zo nadelig zijn dat de gevolgen overall zichtbaar zijn; tijdverlies, minder inkomsten, verlies van klanten en/of contacten, verlies van contracten, gemiste deadlines, mislukte projecten, onnodig verlies, burn-out enzovoort. Omdat de nadelige gevolgen zo gevarieerd kunnen zijn en toch zo cruciaal, spendeert het management in zowel de private als de publieke sectoren een enorme hoeveelheid tijd, geld en inspanning om deze effecten te verzachten.

De focus van PEP® ligt op het individu

Wanneer executives, managers of human resources naar de individuele uitvoering kijken, gebruiken ze vaak een kader voor de rol van het individu, vaak in termen van KPI of uitvoer. Hoeveel sales kan de accountmanager sluiten? Hoeveel posts zendt de marketing manager uit? Hoeveel klanten behandelt de service desk? Hoeveel projectmanagers kunnen door de directeur worden gesupervised? Dit zijn waardevolle vragen en kunnen aantonen dat er iets fout is met iemands werkwijze. Maar het is niet duidelijk waar productiviteit verbeterd kan worden. De enige manier om erachter te komen waar en hoe iemands productiviteit te verbeteren is, is met de persoon op de werkplek te zitten en samen de te verbeteren gebieden te identificeren. Vervolgens kan men beginnen met een stap-voor-stap begeleidingsproces richting een duidelijk gedefinieerd eindresultaat. En dat is precies wat PEP® doet.

Werkplekbegeleiding is arbeidsintensief

Eigenlijk is het zoveel werk dat veel “time management” consultants eraan te pas komen door in grote groepen seminars te geven en het daarbij te laten.  Deze benadering gaat niet in op de behoefte van het individu, en zal ook geen ondersteuning zijn gedurende het veranderingsproces.

Wat nodig is, is iemand die de tijd en energie wil investeren in jouw mensen om de echte verandering te krijgen.  Met PEP® verzekeren wij dat ieder deelnemer individuele, persoonlijk op maat gemaakte coaching krijgt, om aan hun behoefte te voldoen. De PEP® coach is er om de deelnemer te ondersteunen bij het doormaken van het veranderingsproces, net zolang tot de gewenste resultaten zijn bereikt.

PEP® programma

Wij noemen PEP® een programma omdat persoonlijke verbetering niet in één sessie bereikt kan worden.  Het veranderen van ingesleten gewoontes vergt tijd. Het programma heeft een aantal stappen verdeeld over twee tot drie maanden om er zeker van te zijn dat de verkregen verbeterde resultaten beklijven.

Wij gebruiken deze methode al 37 jaar, dus wij weten dat productiviteit verhoogd kan worden en tegelijkertijd het waargenomen stressniveau verlaagd kan worden.

Wij gaan graag kosteloos en zonder verplichtingen het gesprek met je aan om te zien waar wij je met PEP® van dienst kunnen zijn. Voel je vrij om contact met ons op te nemen.

Persoonlijk met ons chatten?

Wij gaan graag kosteloos en zonder verplichtingen het gesprek met je aan om te zien waar wij je met PEP® van dienst kunnen zijn. Voel je vrij om contact met ons op te nemen.

Pin It on Pinterest