PEP® hoe het werkt

Wat is PEP® en hoe is het gestructureerd?

Het PEP® programma is gebaseerd op fundamentele, tijdbesparende principes: Hoe werk je zowel efficiënt als effectief. Hoewel PEP® maatwerk naar de behoefte van de klant is, is de structuur van de training en begeleiding hetzelfde als in 1984, simpelweg omdat het consistente en langdurige resultaten oplevert.

De belangrijkste focus van PEP® is eerst het individu en dan de groep. De individuele benadering is belangrijk door het simpele feit dat we allemaal anders zijn en allemaal andere behoeften hebben. Door het stressniveau individueel te verlagen en hen te helpen meer productief te worden, wordt de productiviteit van de groep ook hoger. Problemen in het team die benoemd moeten worden om het team effectiever te laten functioneren, worden geïdentificeerd en besproken als onderdeel van het PEP® programma.

PEP® wordt altijd in de werkomgeving op kantoor of online van de individuele deelnemer gedaan. Dit is belangrijk.

Eén sessie is nooit genoeg om de werkgewoontes te veranderen en nieuwe werkroutines te implementeren. 

PEP® bestaat altijd uit een aantal vervolgbezoeken, doorgaans 3 tot 4 sessies, over een tijdspanne van 2 tot 3 maanden.  

Hier ligt de kracht van het PEP® programma, persoonlijke begeleiding en ondersteuning van de individuele deelnemer in het veranderingsproces om zo het eigen specifieke doel van de PEP® training te bereiken.

Hoewel het arbeidsintensief klinkt, is de totaal te investeren tijd voor de individuele deelnemer 8 uur, waarvan de meeste tijd wordt besteed aan het verfijnen van het werkproces tijdens de eigen werkzaamheden. Het rendement op de investering is een winst van 1 uur per dag per persoon.

Persoonlijk met ons chatten?

 

Wij bespreken graag met jou hoe we voor jou een oplossing kunnen vinden, zonder kosten of verplichting. Click hier voor een gratis consult.

Pin It on Pinterest