Efficiënt Thuiswerken Les 4: Nieuwe, kleine rituelen creëren om van thuiswerk een goede ervaring te maken

by

Klik hier voor les 3!

Waarom? 

Het leven is niet meer zo gestructureerd als toen je elke dag naar je werk ging. Je had je ochtendrituelen thuis (ontbijt, wassen, aankleden, enz.), vervolgens het ritueel woon-werk verkeer, en ten slotte het aankomstritueel op de werkplek (koffie met collega’s, hallo zeggeneen paar handdrukken, enz.). Klaar!  

Wat nu? 

Creëer bewust kleine, nieuwe rituelen waarmee jij je nieuwe leven als thuiswerker structureert zoals jij dat graag hebtBlijf professioneelword niet te nonchalant, slordig of gemakzuchtig omdat er toch niemand is die jou controleert. 

Wat kan ik doen? 

Bereid je voor alsof je naar kantoor gaat (verzorgd uiterlijk, kleren…). Zeg “Tot later” tegen je familie als je jezelf opsluit in je werkkamer. En maak duidelijk dat je pas op een door jou bepaald tijdstip weer beschikbaar bent (om onderbrekingen te voorkomen). Zeg online Goedendag” tegen je collega’s via instant messaging om het teamgevoel te versterken.  

Neem overdag pauzes, verander even van houding, van plaats of van omgeving… Wat je tijdens deze pauzes kunt doenTijd doorbrengen met je familie, even koffie of thee drinken, wat lichaamsbeweging, even stofzuigen om nuttig bezig te zijn, wandelen, uit het raam kijken… 

Maak gebruik van deze periode om nieuwe gewoontes te creëren die prettig leven en efficiëntie  met elkaar combineren. Kies uit een lijst van 36 interessante gewoontes. Zie het boek “Gewoon Doen!” op pagina 233.  

Om verder te gaan met het boek “Gewoon Doen!” : 

– hoofdstuk 3 – De gewoontes die uw efficiëntie verhogen 

– hoofdstuk 10 – de voorwaarden voor uw succes creëren 

– Hoofdstuk 14 – Verzoening van privé- en beroepsleven

Klik hier voor les 5!

Bruno Savoyat, auteur van “Gewoon doen!”

PEP® Worldwide Manager Frankrijk & Zwitzerland

 

PEP® is een geregistreerd handelsmerk, eigendom van en in licentie gegeven door IBT Europe BV handelend onder de naam PEP® worldwide Europe.

Pin It on Pinterest

Share This