“Nu dat de Covid zijn einde nadert zullen we binnenkort allemaal weer naar kantoor gaan…toch?”

“Ik denk het niet.”

“Waarom niet?”

“In een recent onderzoek kwam naar voren dat 7 van de 10 werknemers het prettig vinden om vanuit huis te weken, (CNV)  Stel je voor wat de accountants in de bedrijven denken, zij vinden het ook fijn. Kijk naar de kostenbesparingen en wat dacht je van het milieu en het niet meer bestaan van stilstaande files op de weg. Wij hebben gevonden dat 30% van de mensen die het niet leuk vinden om vanuit huis te werken, klein behuisd zijn en daarbovenop een partner die ook vanuit huis werkt. Wat verder steeds naar voren komt is het gebrek aan informele interactie met de collega’s. die klacht komt bijna van iedereen terug. (PEP®worldwide).”

Door de vele voordelen verwacht ik dat in het ‘nieuwe normaal’ wij het grootste deel van onze werktijd vanuit huis zullen doen, gecombineerd met één of twee dagen per week op kantoor.

Voor teammanagers betekent het dat je op afstand je team moet managen.

Laten we kijken hoe succesvolle managers dit doen:

  1. Managen op Resultaat, de bijdrage van elk individueel teamlid.
  2. Er dient een wederzijds vertrouwen te zijn.
  3. Een duidelijk gesteld doel. Waar gaan we als team heen? Is het voor iedereen duidelijk en heb je van allemaal een akkoord?
  4. Hoe komen ze daar stap voor stap?
  5. Duidelijke doelen voor elk teamlid en hun inzet om dat doel te behalen.
  6. Gebruiken jij en je teamleden een systeem voor de te doen zaken en gebruik je dit om uitbesteed werk op te volgen?
  7. Indien er barrières of afleidingen zijn, dan dienen die eerst opgespoord te worden zodat het opgelost kan worden.
  8. Zijn de normale team vergaderingen en de 1-op-1’s ingepland? Hoeveel, hangt af van de business, het type werk en de individuele behoeften van je teamleden.
  9. Kwartaalevaluatie met het team mbt de vooruitgang richting het doel. Stel bij of maak een nieuwe planning indien nodig.

En met dit laat ik je achter met de volgende toepasbare raad voor zowel de manager als degene die gemanaged wordt: “Vertrouwen + Verantwoordelijkheid = Vrijheid!”.

Eric Magnusson, Managing Partner PEP®worldwide-Europe

 

 

Pin It on Pinterest

Share This