Efficiënt Thuiswerken Les 5: Het heden opnieuw uitvinden om beter uitgerust te zijn voor de toekomst

by

Klik hier voor stap 4!

Waarom? 

Deze ongekende en rigoureuze situatie dwingt ons te stoppen met de dingen te doen zoals we gewend waren ze te doen. De digitale transformatie zal steeds sneller gaan. Alles moet opnieuw worden uitgevonden, niet voor een paar dagen, maar voor weken tot zelfs maandenlang. De toekomst zal niet meer hetzelfde zijn. Dit is een tijd van verandering. Het dwingt ons om anders te denken over de gewone gang van zaken, want alles is buitengewoon geworden. Dat deze bijzondere  tijden ons ook moge helpen om ons werk, onze gezinnen, onze consumptie, onze bedrijfsorganisatie met bijbehorend ecosysteem en onze solidariteit, opnieuw uit te vinden… dat zal een grote vooruitgang zijn.

Hoe zal het zijn? 

Pak zelf de regie in deze nieuwe situatie. Creëer je nieuwe leven en harmoniseer je werk- en privé omgeving. 

Wat kan ik doen? 

Creëer nieuwe gewoontes zoals we in Les 4 zagen. Het bepalen van je eigen gewoontes is een unieke kans om de manier waarop je werkt en leeft opnieuw vorm te geven. 

Als voor jou het tempo lager komt te liggen en je hebt meer tijd, maak dan gebruik van deze gelegenheid om verloren tijd in te halen, nieuwe projecten te starten of je vaardigheden te vervolmaken… Je hebt geen reistijd meer, je kunt langer slapen en je energie weer aanvullen. 

Ontwikkel samen met je team nieuwe ideeën, zodat elke workflow wordt verlicht en het werk gefaciliteerd. Pak achterstanden aan. Wanneer je opeens weer intensief aan het werk moet, dan kun je dat gelijk hervatten, zonder eerst die achterstanden weg te hoeven werken.   

Vind tools die teamwork bevorderen en die een echte gezamenlijke werkruimte bieden. Probeer te innoveren door nieuwe manieren te vinden om je huidige klantenkring of je prospects jouw diensten te verlenen. Het is tijd om een stapje terug te doen en opnieuw naar de toekomst te kijken. 

Kijk verder in het boek “Gewoon Doen!”, hoofdstuk 15  Elke dag biedt weer kansen voor een bredere horizon. 

Bruno Savoyat, auteur van “Gewoon doen!”

PEP® Worldwide Manager Frankrijk & Zwitzerland

 

 

 

PEP® is een geregistreerd handelsmerk, eigendom van en in licentie gegeven door IBT Europe BV handelend onder de naam PEP® worldwide Europe.

Pin It on Pinterest

Share This